fbpx
Ciasto Filadelfia bez pieczenia - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Ciasto Filadelfia bez pieczenia
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 2
ilość porcji: 16
czas przygotowania: 30

Składniki

Spód:

  • 200 g kremu czekoladowo-orzechowego
  • 160 g sucharków

Krem śmietankowy:

Galaretka z wiśniami:

Przygotowanie

KROK 1: Sucharki zmiel na proszek przy pomocy malaksera i wymieszaj z kremem czekoladowo-orzechowym. Formę o wymiarach 24 × 24 cm wyłóż papierem do pieczenia, przełóż do niej masę na spód i dokładnie ugnieć. Formę wstaw do lodówki.

KROK 2: Galaretkę wiśniową wymieszaj w szklance wrzątku i odstaw do ostygnięcia. W dużej misce umieść śmietankę i cukier puder i ubijaj przez około minutę. Dodaj jogurt naturalny i chwilę zmiksuj. Na koniec, nie wyłączając miksera, wlej cienką strużką ostudzoną, ale jeszcze nietężejącą galaretkę. Masę przełóż do formy ze spodem. Wyrównaj powierzchnię i wstaw formę do lodówki.

KROK 3: Dwie galaretki wiśniowe rozpuść w 3 szklankach wrzątku. Dodaj wiśnie i wymieszaj. Odstaw do ostudzenia. Gdy galaretka będzie mieć konsystencję kisielu, wyłóż ją na warstwę śmietankową. Wstaw do lodówki na kilka godzin do całkowitego stężenia.

Ciasto Filadelfia bez pieczenia

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zofia

20-09-2023

Ocena:

Super

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+