Ciasto dyniowo-czekoladowe - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 24
Czas przygotowania: 120 min.

Składniki

Ciasto dyniowe:

Ciasto czekoladowe:

Krem kajmakowy:

Przygotowanie

KROK 1: Jajka ubij z cukrem i cukrem z wanilią na jasną, puszystą masę. Dodaj olej i puree z dyni i zmiksuj do połączenia.

KROK 2: W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz cynamon i przesiej do mokrych składników. Wymieszaj do połączenia. Przelej do formy o wymiarach 25 x 35 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 25 minut w 170 stopniach C. Odstaw do ostudzenia.

KROK 3: W misce umieść mieszankę na ciasto czekoladowe, dodaj jajka, margarynę oraz wodę. Miksuj na wysokich obrotach przez 4 minuty. Przelej do formy o wymiarach 25 x 35 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 35 minut w 180 stopniach C. Odstaw do ostudzenia.

KROK 4: Serek śmietankowy wymieszaj z masą kajmakową. Ciasto czekoladowe posmaruj 2/3 kremu i przykryj ciastem dyniowym.

KROK 5: Posmaruj resztą kremu. Posyp posiekanymi orzechami włoskimi.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy