fbpx

PRZEPIS OD SŁODKITEMAT

Tartaletki z kremem budyniowym i malinami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Tartaletki z kremem budyniowym i malinami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 45

Składniki

Ciasto kruche:

  • 80 g cukru pudru
  • jajko
  • 120 g zimnego masła
  • 230 g mąki tortowej

Krem budyniowy:

Frużelina malinowa:

Przygotowanie

KROK 1: Z podanych składników wyrób kruche ciasto. Rozwałkuj między dwoma arkuszami papieru do pieczenia. Wylep nim płaskie ringi do tartaletek. Możesz wykorzystać tradycyjne foremki. Wstaw formy do zamrażarki na Ok. 45 minut. Zamrożone ciasto wstaw do dobrze nagrzanego piekarnika i piecz tartaletki w 180 stopniach na złoty kolor. 
 
KROK 2: Ugotuj budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gorący przykryj folią w kontakcie i wystudź. 
 
KROK 3: Miękkie masło ubijaj przez kilka minut na puch. Dodawaj po łyżce zimnego budyniu, cały czas miksując. 
 
KROK 4: Frużelinę (instrukcje, jak zrobić frużelinę znajdziesz tutaj) wyłóż na tartaletki, a następnie wypełnij korpusy budyniowym kremem. Udekoruj listkami mięty i malinami. 

Tartaletki z kremem budyniowym i malinami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+