Ciasteczka przez maszynkę

  • 0,0
  • Łatwy
  • 45min
  • 20 porcji
  • 0
Ciasteczka przez maszynkę
Ciasteczka przez maszynkę

Ciasteczka przez maszynkę

  • 0,0
  • Łatwy
  • 45min
  • 20 porcji
  • 0

Składniki

Kliknij w wybrany produkt z listy,
aby go zaznaczyć

Ciasto:

Przygotowanie

Kliknij w wybrany punkt, aby go zaznaczyć

Jeśli marzycie o idealnie równych ciasteczkach, ten przepis z pewnością przypadnie Wam do gustu.

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180°C (bez termoobiegu), a blachę z wyposażenia wykładamy papierem.
  2. Masło ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym.
  3. Dodajemy jajko, mąkę i bardzo dokładnie mieszamy.
  4. Masę dzielimy na pół i do jednej części dodajemy łyżkę kakao.
  5. Ciasteczka wyciskamy przez maszynkę do mielenia, używając specjalnych końcówek do ciasteczek.
  6. Układamy na blasze i pieczemy około 15-20 minut.
  7. Dekorujemy pikiem.

Smacznego!

Oceń przepis 0,0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Średnia ocena: 5
Ilość ocen: 57