Ciasto czekoladowo - karmelowe z popcornem - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Ciasto:Krem:
  • 1 opakowanie kremu penaut butter Delecta
  • 100 ml mleka
  • 250 ml śmietanki 30%
Dekoracje:
  • 1/2 puszki masy krówkowej Bakalland
  • 30 ml mleka
  • szczypta soli
  • 1 opakowanie popcornu Bakalland

Przygotowanie

Czekolada, karmel i popcorn - wszystkie te pyszne składniki można połączyć w deserze! Prawda, że brzmi obiecująco? Na pewno będzie pysznie!

  1. Mieszankę do wypieku domowego ciasta czekoladowego przygotowujemy według instrukcji z opakowania, pieczemy w tortownicy, a następnie kroimy go na dwa równe blaty.
  2. W wysokim naczyniu miksujemy śmietanę z mlekiem i kremem peanut butter na sztywno.
  3. Banana blendujemy i dodajemy do kremu.
  4. Ciasto przekładamy masą i wykańczamy nią także brzegi.
  5. W rondelku podgrzewamy masę krówkową z dodatkiem mleka i odrobiny soli.
  6. Całość mieszamy rózgą do powstania gładkiej polewy.
  7. Polewą pokrywamy wierzch ciasta.
  8. Popcorn przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, studzimy i gotowym - posypujemy wierzch ciasta polanego karmelem.
  9. Dekorujemy ulubionym pikiem.

Popcornowa dekoracja sprawia, że to ciasto idealne na rodzinny wieczór filmowy - i nie tylko!

Ciasto czekoladowo - karmelowe z popcornem - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy