fbpx
Brownie z miechunką - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Brownie z miechunką
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 16
czas przygotowania: 60

Składniki

  • 350 g gorzkiej czekolady
  • 3 jaja
  • 250 g masła
  • 150 g cukru
  • 100 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta
  • 45 g miechunki

Przygotowanie

KROK 1: Rozpuść czekoladę i masło w kąpieli wodnej (każdy składnik w osobnej miseczce). Odstaw składniki do wystudzenia. Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni C (bez termoobiegu).

KROK 2: Jaja ubij z cukrem, a następnie miksując na mniejszych obrotach, stopniowo dolewaj roztopioną czekoladę, następnie masło, a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Miechunkę dodajemy do ciasta. 

KROK 3: Gotową masę przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia prostokątnej blachy i wstawiamy do piekarnika na 45 minut.

Brownie z miechunką

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+