Składniki
- 1 opakowanie Ciasteczka chrupiące z ziarnami Takie to proste Delecta
- 1 jajko
- 100 g margaryny
- 2 łyżki miodu
Przygotowanie
KROK 1: Margarynę rozpuść z rondelku i odstaw do ostygnięcia. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni C (bez termoobiegu). Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
KROK 2: Do miski wsyp zawartość opakowania, dodaj jajko, rozpuszczoną margarynę i miód. Dokładnie wymieszaj łyżką.
KROK 3: Z ciasta formuj kulki wielkości dużego orzecha włoskiego, układaj je na blasze i spłaszczaj do grubości ok. 0,5 cm. Powinieneś uzyskać 20 ciasteczek.
KROK 4: Blachę wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 15-20 minut, do uzyskania złotego koloru ciastek.