fbpx
Ciastka maślane - duszki na Halloween - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Ciastka maślane - duszki na Halloween
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 24
czas przygotowania: 90

Składniki

Przygotowanie

Krok 1: W dużej misce ubij masło i cukier puder na jednolitą masę. Dodaj jajko i ekstrakt waniliowy, kontynuuj ubijanie, aż wszystkie składniki będą dobrze połączone.

Krok 2: W osobnej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Następnie dodaj stopniowo suche składniki do mokrych, mieszając, aż powstanie jednolite ciasto.

Krok 3: Zawiń ciasto w folię spożywczą i włóż do lodówki na co najmniej 30 minut. To pozwoli ciastu stwardnieć i będzie łatwiejsze do uformowania.

Krok 4: Rozwałkuj ciasto na lekko oprószonej mąką powierzchni na grubość około 5 mm. Wykorzystaj wykrawaczkę w kształcie duszków, aby wycinać ciastka. Układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Krok 5: Upiecz ciastka w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez około 10-12 minut, aż brzegi będą lekko zrumienione. Po wystudzeniu ciastek, ozdób je białym lukrem, tak, aby wierzch ciastek był biały. Gdy lukier zastygnie, to za pomocą pisaka narysuj oczy i buzię. I ciasteczka na Halloween gotowe.  

Ciastka maślane - duszki na Halloween

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+