1h 15 porcji Łatwy 30min
Ciasteczka kisielowe a’la makaroniki

Ciasteczka kisielowe a’la makaroniki

Składniki

Ciasto:

Nadzienie:

Dekoracja:

Jak przygotować ciasteczka kisielowe a’la makaroniki?

Lubicie makaroniki? A kisiel? Jeśli oba te smakołyki cieszą wasze podniebienie, możecie je połączyć i poznać zupełnie nowy smak ciasteczek!

  1. Nastawiamy piekarnik na 170°C (bez termoobiegu).
  2. Zagniatamy masło, cukry, kisiel, mąkę i skórkę cytrynową. Wstawiamy do lodówki na 30 minut.
  3. Formujemy z ciasta niewielkie kulki, które spłaszczamy.
  4. Pieczemy około 20 minut, a następnie studzimy.
  5. Schłodzone mleko miksujemy na najwyższych obrotach z kremem tortowym.
  6. Świeżym kremem przekładamy wystudzone ciasteczka.
  7. Kisielowe makaroniki możemy udekorować Fajnymi Pisakami XXL Delecta.

I jak? Która wersja makaroników smakuje Wam bardziej?

Brak ocen. 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...