fbpx
Ciasteczka kisielowe a’la makaroniki - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Ciasteczka kisielowe a’la makaroniki
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 15
czas przygotowania: 60

Składniki

Ciasto:
  • 200 g masła
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • cukier wanilinowy Delecta
  • 3 opakowania owocowego kubka FIT smak czerwonej porzeczki Delecta
  • łyżeczka skórki startej z cytryny
  • 10 łyżek mąki pszennej
Nadzienie:
  • 1 opakowanie kremu czekoladowe brownie Delecta
  • 100 ml mleka
  • 250 ml śmietanki 30%
Dekoracja:

Przygotowanie

Lubicie makaroniki? A kisiel? Jeśli oba te smakołyki cieszą wasze podniebienie, możecie je połączyć i poznać zupełnie nowy smak ciasteczek!

  1. Nastawiamy piekarnik na 170 stopni C (bez termoobiegu).
  2. Zagniatamy masło, cukry, kisiel, mąkę i skórkę cytrynową. Wstawiamy do lodówki na 30 minut.
  3. Formujemy z ciasta niewielkie kulki, które spłaszczamy.
  4. Pieczemy około 20 minut, a następnie studzimy.
  5. Schłodzone mleko i śmietankę miksujemy na najwyższych obrotach z kremem czekoladowe brownie.
  6. Świeżym kremem przekładamy wystudzone ciasteczka.
  7. Kisielowe makaroniki możemy udekorować Fajnymi Pisakami XXL Delecta.

I jak? Która wersja makaroników smakuje Wam bardziej?

Ciasteczka kisielowe a’la makaroniki - Delektujemy.pl

Ciasteczka kisielowe a’la makaroniki

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+