fbpx
Babeczki czekoladowe z kremem - duszki na Halloween - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Babeczki czekoladowe z kremem - duszki na Halloween
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 45

Składniki

Babeczki czekoladowe:

Pianka bezowa

  • 120 g masła w temperaturze pokojowej
  • 180 g (1,5 szklanki) cukru
  • 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Delecta
  • Kilka kropli mleka (jeśli potrzebne)

Dekoracja:

  • czekoladowe draże na oczy

Przygotowanie

Krok 1: Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C i przygotuj foremki do muffinek, wykładając je papilotkami.

Krok 2: Wymieszaj zawartość opakowania z mlekiem i olejem oraz jajkami. 

Krok 3: Wypełnij każdą papilotkę ciastem na około 2/3 objętości. Piecz babeczki w rozgrzanym piekarniku przez około 17-18 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do środka wyjdzie sucha. Po upieczeniu pozostaw babeczki do ostygnięcia.

Krok 4: Przygotuj krem, ubijając masło, cukier puder i ekstrakt waniliowy na puszystą masę. Jeśli krem jest zbyt gęsty, dodaj kilka kropel mleka, aby osiągnąć odpowiednią konsystencję. Następnie napełnij torebkę cukierniczą z cienkim końcem lub mały woreczek strunowy kremem.

Krok 5: Użyj kremu, aby stworzyć kształt duszka na wierzchu każdej babeczki, dodając czekoladowe draże jako oczy. Pozwól kremowi stężeć. 

Babeczki czekoladowe z kremem - duszki na Halloween

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+