fbpx
Babeczki marchewkowe z kremem pomarańczowym - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Babeczki marchewkowe z kremem pomarańczowym
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 24
czas przygotowania: 120

Składniki

Babeczki marchewkowe:

Krem pomarańczowy:

  • 225 g masła (w temperaturze pokojowej)
  • 4 szklanki cukru pudru
  • 1/4 szklanki soku pomarańczowego
  • 1 łyżeczka aromatu pomarańczowego Delecta
  • barwnik spożywczy w kolorze pomarańczowym

Przygotowanie

Krok 1: W dużej misce wymieszaj startą marchewkę, olej, jajka, cukier i ekstrakt waniliowy.

Krok 2: W osobnej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, cynamon i gałkę muszkatołową. Następnie dodaj suche składniki do mokrych i delikatnie wymieszaj, aż wszystko się połączy.

Krok 3: Przełóż ciasto do foremek na babeczki, wypełniając je do około 2/3 objętości. Piecz w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni C przez około 20-25 minut lub do momentu, gdy babeczki staną się złociste i wykałaczka włożona do środka będzie sucha. Po upieczeniu pozostaw je do ostygnięcia.

Krok 4: Przygotuj krem pomarańczowy. W misce ubij masło na puszystą masę, stopniowo dodawaj cukier puder, sok pomarańczowy, ekstrakt pomarańczowy i barwnik spożywczy w kolorze pomarańczowym. Kontynuuj ubijanie, aż krem będzie gładki i kolorowy.

Krok 5: Wykorzystaj rękaw cukierniczy lub nożyczki do dekoracji, aby nałożyć krem pomarańczowy na wierzch każdej babeczki. Możesz udekorować babeczki dodatkowymi pikiem w kształcie dyń, czy nietoperzy. 

Babeczki marchewkowe z kremem pomarańczowym

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+