Ciasteczka kakaowe z białą czekoladą i orzechami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 30 min.

Składniki

Ciasto:Dekoracje:

Przygotowanie

Szybkie kruche ciasto, trochę dodatków i już prawie można jeść znakomite ciasteczka kakaowe!

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C (bez termoobiegu).
  2. Wsypujemy zawartość torebki z ciastem do głębokiej miski, dodajemy jajo, kakao, pokrojoną czekoladę i nieco mniej tłuszczu niż w przepisie na opakowaniu.
  3. Miksujemy składniki za pomocą mieszadeł świderków przez około 2-3 minuty do połączenia się składników.
  4. Z ciasta formujemy okrągłe ciasteczka.
  5. Wstawiamy ciasteczka do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 20 minut, aż ciasto się zarumieni. Odstawiamy je do wystudzenia.
  6. Po upieczeniu ciasteczka smarujemy z jednej strony kajmakiem i obsypujemy drobno posiekanymi orzeszkami.
  7. Dekorujemy ulubionym pikiem.

Orzeszki dodadzą chrupkości, a biała czekolada łagodności - gwarantujemy, że szybko zostaną zjedzone. :)  

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy