fbpx
Ciasteczka kakaowe z białą czekoladą i orzechami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Ciasteczka kakaowe z białą czekoladą i orzechami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 30

Składniki

Ciasto:Dekoracje:

Przygotowanie

Szybkie kruche ciasto, trochę dodatków i już prawie można jeść znakomite ciasteczka kakaowe!

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C (bez termoobiegu).
  2. Wsypujemy zawartość torebki z ciastem do głębokiej miski, dodajemy jajo, kakao, pokrojoną czekoladę i nieco mniej tłuszczu niż w przepisie na opakowaniu.
  3. Miksujemy składniki za pomocą mieszadeł świderków przez około 2-3 minuty do połączenia się składników.
  4. Z ciasta formujemy okrągłe ciasteczka.
  5. Wstawiamy ciasteczka do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 20 minut, aż ciasto się zarumieni. Odstawiamy je do wystudzenia.
  6. Po upieczeniu ciasteczka smarujemy z jednej strony kajmakiem i obsypujemy drobno posiekanymi orzeszkami.
  7. Dekorujemy ulubionym pikiem.

Orzeszki dodadzą chrupkości, a biała czekolada łagodności - gwarantujemy, że szybko zostaną zjedzone. :)  

Ciasteczka kakaowe z białą czekoladą i orzechami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Maria

06-07-2023

Ocena:

Polecam:)

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+