Składniki
Ciasto:- 1 opakowanie Brownie Delecta
- 3 jaja
- 150 g oleju
- 1 jajo
- 75 g margaryny
- 200 g malin
Przygotowanie
Lato z czekoladą i malinami? Zdecydowanie tak!
- Przygotowujemy ciasto brownie zgodnie z instrukcją z opakowania. Rozpuszczamy (i pozostawiamy do wystudzenia) masło do masy czekoladowej.
- Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C.
- W wysokim naczyniu mieszamy jaja z olejem, stopniowo wsypując zawartość torebki z ciastem i miksujemy ok. 4 minuty.
- Gotową masę przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach 20 x 35 cm.
- Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i pieczemy ok. 20−25 minut (sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest upieczone).
- Po wyjęciu ciasta z piekarnika, nakłuwamy wierzch widelcem, nie wyłączamy piekarnika.
- Na ciasto wysypujemy maliny.
- Do głębokiej miski wsypujemy zawartość torebki z masą czekoladową, dodajemy jajo i wystudzone masło.
- Mieszamy łyżką do połączenia się składników. Masą przykrywamy maliny.
- Natychmiast wstawiamy do nagrzanego do temperatury 180 stopni C piekarnika i pieczemy przez ok. 9 minut.
Malinowelove to po prostu mistrzostwo smaków. Spróbuj koniecznie.