Brownie bananowe - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 16
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Formę do pieczenia o wymiarach około 20x20 cm wyłóż papierem do pieczenia.

KROK 2: W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę z masłem, mieszając do uzyskania gładkiej masy. Następnie zdejmij z ognia i odstaw do przestygnięcia.

KROK 3: W misce rozgnieć banany na gładką masę. Dodaj przestudzoną masę czekoladową, cukier, jajka i ekstrakt waniliowy. Wszystko dokładnie wymieszaj.

KROK 4: Mąkę przesiej z kakao, proszkiem do pieczenia i solą. Stopniowo dodawaj suche składniki do mokrych, mieszając, aż do połączenia się składników, ale nie mieszaj zbyt długo.

KROK 5: Przelej ciasto do przygotowanej formy i piecz w nagrzanym piekarniku przez około 25-30 minut. Sprawdź patyczkiem – powinien być lekko wilgotny, ale nie mokry. Po upieczeniu wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia, następnie pokrój na porcje. Przed pokrojeniem możesz polać ciasto roztopioną czekoladą. 

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy