fbpx
Biszkopt z jabłkami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Biszkopt z jabłkami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 50

Składniki

  • 1 opakowanie Biszkopt Delecta
  • 4 jaja
  • 30 ml wody (około 3 łyżki)
  • 2-3 duże jabłka, obrane i pokrojone w cienkie plasterki
  • cukier puder do posypania (opcjonalnie)
  • cynamon (opcjonalnie)

Przygotowanie

KROK 1: Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Okrągłą tortownicę o średnicy około 24 cm wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką.

KROK 2: Do głębokiej miski wbij jaja, dodaj wodę, wsyp zawartość torebki i miksuj na najwyższych obrotach przez 4-5 minut. Do zmiksowanej masy wmieszaj obrane i pokrojone jabłka. Gotową masę przelej do przygotowanej tortownicy.

KROK 3: Na wierzchu ciasta ułóż równomiernie dodatkowe plasterki jabłek. Możesz posypać je cynamonem dla smaku.

KROK 4: Piecz ciasto w piekarniku przez około 35-40 minut, aż biszkopt będzie złocisty i patyczek wbity w środek wyjdzie suchy.

KROK 5: Po upieczeniu wyjmij ciasto z piekarnika i pozwól mu ostygnąć. Przed podaniem możesz posypać biszkopt cukrem pudrem.

Biszkopt z jabłkami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+