Składniki
- 1 opakowanie Biszkopt Delecta
- 4 jaja
- 30 ml wody (około 3 łyżki)
- 2-3 duże jabłka, obrane i pokrojone w cienkie plasterki
- cukier puder do posypania (opcjonalnie)
- cynamon (opcjonalnie)
Przygotowanie
KROK 1: Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Okrągłą tortownicę o średnicy około 24 cm wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką.
KROK 2: Do głębokiej miski wbij jaja, dodaj wodę, wsyp zawartość torebki i miksuj na najwyższych obrotach przez 4-5 minut. Do zmiksowanej masy wmieszaj obrane i pokrojone jabłka. Gotową masę przelej do przygotowanej tortownicy.
KROK 3: Na wierzchu ciasta ułóż równomiernie dodatkowe plasterki jabłek. Możesz posypać je cynamonem dla smaku.
KROK 4: Piecz ciasto w piekarniku przez około 35-40 minut, aż biszkopt będzie złocisty i patyczek wbity w środek wyjdzie suchy.
KROK 5: Po upieczeniu wyjmij ciasto z piekarnika i pozwól mu ostygnąć. Przed podaniem możesz posypać biszkopt cukrem pudrem.