1h 8 porcji Łatwy 30min
Beziki “jaja sadzone”

Beziki “jaja sadzone”

Składniki

Beziki:

Dekoracja:

  • 200 g dżemu morelowego

Jak przygotować beziki “jaja sadzone”?

Jajka można jeść na różne sposoby. Na twardo, na miękko, w formie jajecznicy czy jajek sadzonych. I na słodko 🙂

  1. Przygotowujemy blachę wyłożoną papierem do pieczenia, a piekarnik nagrzewamy do temperatury 160°C (bez termoobiegu).
  2. Zawartość opakowania z bezą miksujemy z zimną wodą przez 8 minut.
  3. Gotową masę dzielimy na 8 porcji, nakładając w równych odstępach na papier do pieczenia tak, aby każdy z placków z masy przypominał jajko sadzone. Bezy wstawiamy do piekarnika na 40 minut. Wyciągamy i nie wyłączamy piekarnika.
  4. Na podpieczone spody, nakładamy na środek każdej bezy po łyżce dżemu morelowego i ponownie wstawiamy do piekarnika na 20 minut.
  5. Gotowe beziki podajemy udekorowane pikami.

Wyszło jaje… bajecznie 🙂 Smacznego!

Średnia ocena: 5
Ilość ocen: 51
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: