Autor: delektujemy
Beziki “jaja sadzone”
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 18
ilość porcji: 8
czas przygotowania: 70

Składniki

1 opakowanie Beza Delecta
  • 125 ml wody
  • 200 g dżemu morelowego

Przygotowanie

KROK 1 - Przygotowujemy blachę wyłożoną papierem do pieczenia, a piekarnik nagrzewamy do temperatury 160°C (bez termoobiegu).

KROK 2 - Zawartość opakowania z bezą miksujemy z zimną wodą przez 8 minut.

KROK 3 - Gotową masę dzielimy na 8 porcji, nakładając w równych odstępach na papier do pieczenia tak, aby każdy z placków z masy przypominał jajko sadzone. Bezy wstawiamy do piekarnika na 40 minut. Wyciągamy i nie wyłączamy piekarnika.

KROK 4 - Na podpieczone spody, nakładamy na środek każdej bezy po łyżce dżemu morelowego i ponownie wstawiamy do piekarnika na 20 minut.

 

Beziki “jaja sadzone”

Oceń przepis

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+