Beziki “jaja sadzone”

1 h 8 porcjiŁatwy

Składniki

  • 1 opakowanie bezy Delecta
  • 125 ml wody
  • 200 g dżemu morelowego
Pobierz piki

Wstęp

Jajka można jeść na różne sposoby. Na twardo, na miękko, w formie jajecznicy czy jajek sadzonych. I na słodko 🙂 Muszę przyznać, że ta ostatnia wersja najbardziej przypadła do gustu moim dzieciakom, więc od jakiegoś czasu jemy „jajka” dwa razy dziennie – na śniadanie i na deser 😉

Jak przygotować beziki “jaja sadzone”?

Bezę świetnie znam już z innych przepisów. Wystarczy, że zawartość opakowania zmiksuję z zimną wodą na jednolitą masę a następnie wyłożę na papierze do pieczenia porcje w kształcie placków przypominających jajka sadzone. Tak przygotowaną bezę piekę przez około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni – na pewno wyjdzie piękna i puszysta 🙂

Po upieczeniu nakładam na środek każdej bezy po łyżce dżemu morelowego i zapiekam kolejne 20 minut.

Wyszło jaje… bajecznie 🙂 Smacznego!

Brak ocen. 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...