fbpx
Beziki “jaja sadzone” - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Beziki “jaja sadzone”
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 18
ilość porcji: 8
czas przygotowania: 70

Składniki

1 opakowanie <a href="https://allegro.pl/uzytkownik/SmA_Bakalland?string=beza%20delecta"> Beza Delecta</a>

  • 125 ml wody
  • 200 g dżemu morelowego

Przygotowanie

KROK 1 - Przygotowujemy blachę wyłożoną papierem do pieczenia, a piekarnik nagrzewamy do temperatury 160°C (bez termoobiegu).

KROK 2 - Zawartość opakowania z bezą miksujemy z zimną wodą przez 8 minut.

KROK 3 - Gotową masę dzielimy na 8 porcji, nakładając w równych odstępach na papier do pieczenia tak, aby każdy z placków z masy przypominał jajko sadzone. Bezy wstawiamy do piekarnika na 40 minut. Wyciągamy i nie wyłączamy piekarnika.

KROK 4 - Na podpieczone spody, nakładamy na środek każdej bezy po łyżce dżemu morelowego i ponownie wstawiamy do piekarnika na 20 minut.

 

Beziki “jaja sadzone”

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+