fbpx

PRZEPIS OD SŁODKI TEMAT

Babka z makiem - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Babka z makiem
Udostępnij:
Trudność: 1 / 3
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 70 min.

Składniki

Ciasto:

Przygotowanie

KROK 1: Miękkie masło ubić z cukrem na puch. Nie przerywając miksowania dodawać po jednym jajku, wlać olej. Mąkę wymieszać z proszkiem i dodać do masy maślanego jajecznej - połączyć.

KROK 2: Masę podzielić na 3 równe części. Do jednej dodać mak, do drugiej kakao a do trzeciej wsypać kropelki.

KROK 3: Do keksówki z papierem do pieczenia wyłożyć najpierw masę makową, następnie kakaową a na końcu tę z kropelkami. Piec ok. 45 minut w 170 stopniach termoobieg. Jeśli babka zbyt szybko będzie się rumienić to zmniejszyć temp do 160 stopni.

KROK 4: W śmietance rozpuścić kropelki czekolady, wystudzić, a następnie wylać na babkę, udekorować posypkami i bezikami.

Babka z makiem - Delektujemy.pl

Babka z makiem

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+