fbpx
Babka bananowa z polewą kajmakową - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Babka bananowa z polewą kajmakową
Udostępnij:
Trudność: 1 / 3
ilość porcji: 16
czas przygotowania: 120 min.

Składniki

Na ciasto:

Na polewę kajmakową:

Przygotowanie

KROK 1: Przygotuj suche składniki: wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz cukier z cynamonem. Wymieszaj w misce.

KROK 2: Przygotuj mokre składniki: banany obierz i rozgnieć widelcem, następnie wymieszaj z mlekiem i olejem.

KROK 3:  W misce umieść jajka, wymieszaj z aromatem i ubij. Dodawaj na przemian suche oraz mokre składniki i miksuj do połączenia składników.

KROK 4: Gotowe ciasto przelej do formy na babkę posmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Piecz 1 godzinę w 180 stopniach C. Odstaw do ostudzenia. 

KROK 5: Kajmak i śmietankę podgrzej razem w rondelku do uzyskania gładkiej polewy. Polej nią babkę. Posyp posiekanymi orzechami włoskimi oraz płatkami migdałów.

Babka bananowa z polewą kajmakową - Delektujemy.pl

Babka bananowa z polewą kajmakową

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+