Babeczkowe kurczaczki

  • 0,0
  • Łatwy
  • 45min
  • 12 porcji
  • 0
Babeczkowe kurczaczki

Babeczkowe kurczaczki

  • 0,0
  • Łatwy
  • 45min
  • 12 porcji
  • 0

Składniki

Kliknij w wybrany produkt z listy,
aby go zaznaczyć

Ciasto:

Krem:

Dekoracja:

  • skórka starta z 5 cytryn
  • 24 borówki
  • 1 nektarynka

Przygotowanie

Kliknij w wybrany punkt, aby go zaznaczyć

Znacie już ciasto marchewkowe Delecta? Można je wykorzystać na różne sposoby, na przykład zamieniając je… w kurczaczki 🙂

  1. Przygotowujemy formę do babeczek i kartonowe papilotki, a piekarnik nagrzewamy do temperatury 180°C (bez termoobiegu).
  2. Mieszankę do ciasta marchewkowego łączymy z jajami, olejem i wodą, po czym miksujemy do otrzymania jednolitej konsystencji.
  3. Ciasto rozkładamy do 12 papilotek wstawiamy do piekarnika na 20 minut. Po upieczeniu babeczki wyciągamy i odstawiamy do ostudzenia.
  4. Na wysokich obrotach miksujemy zawartość torebki z kremem irish cream, śmietankę i schłodzone mleko.
  5. Babeczki smarujemy gotowym kremem i „opierzamy” skórką cytrynową.
  6. Na koniec z dwóch borówek robimy oczy, za dziób posłuży nam trójkącik wycięty z nektarynki. Do babeczki dodajemy pik.

Choć kurczaczki nie zawsze wychodzą idealne, ważne, aby podczas przygotowań dobrze się bawić!

Oceń przepis 0,0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Średnia ocena: 5
Ilość ocen: 53