1h 10 porcji Łatwy
Słone muffiny

Słone muffiny

Składniki

Ciasto:

Nadzienie:

  • 2 łyżki małych kaparów
  • 3 łyżki suszonych pomidorów
  • 1 łyżka siekanej natki pietruszki

Jak przygotować słone muffiny?

Jesień i zima to dobry czas na słone przekąski! Są pożywne i świetnie sprawdzają się na spotkaniach z przyjaciółmi, a nawet jako dodatek do dań.

  1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (bez termoobiegu).
  2. Miksujemy mieszankę do wypieku domowego ciasta na muffinki z jajami, wodą i oliwą.
  3. Dodajemy kapary, posiekane pomidory suszone, natkę i mieszamy łyżką. Odstawiamy masę w ciepłe miejsce.
  4. Do papilotek nakładamy masę i pieczemy około 24-28 minut, do zarumienienia.
  5. Wypieczone babeczki dekorujemy pikiem. Szalonej zabawy karnawałowej!

Proste i pyszne! Ze słonymi muffinkami można kombinować wedle własnego gustu. Macie pomysł na inne dodatki? Śmiało! Stwórzcie autorski przepis.

Brak ocen. 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: