Babeczki z masłem orzechowym i czekoladą - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Ciasto:Nadzienie:
  • 12 łyżeczek masła orzechowego
  • 12 kostek gorzkiej czekolady
Dekoracja:
  • 3 łyżki cukru pudru

Przygotowanie

Masło orzechowe i czekolada - oba przysmaki mają rzesze wiernych fanów. Sztos alarm! ŁĄCZYMY SIŁY! :)

  1. Przygotowujemy formę do wypieku babeczek, papilotki, a piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C (bez termoobiegu).
  2. Mieszankę do wypieku domowego ciasta marchewkowego łączymy z jajami, olejem, wodą.
  3. Nakładamy do papilotek połowę masy.
  4. Do każdej papilotki wkładamy kostkę czekolady i łyżeczkę masła orzechowego. Przykrywamy resztą ciasta.
  5. Babeczki wstawiamy do piekarnika na 20 minut, następnie studzimy.
  6. Gotowe babeczki oprószamy cukrem pudrem i dekorujemy ulubionymi pikami.

Gotowi na fajerwerki? Czekolada z masłem orzechowym to prawdopodobnie jedno z najlepszych połączeń na ziemi. Chyba nie chcecie ominąć takiej przyjemności? :)

Babeczki z masłem orzechowym i czekoladą - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy