Babeczki z masłem orzechowym i czekoladą
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
12
czas przygotowania:
60 min.
Składniki
Ciasto:- 1 opakowanie ciasta marchewkowego Delecta
- 3 jaja
- 100 g wody
- 150 ml oleju
- 12 łyżeczek masła orzechowego
- 12 kostek gorzkiej czekolady
- 3 łyżki cukru pudru
Przygotowanie
Masło orzechowe i czekolada - oba przysmaki mają rzesze wiernych fanów. Sztos alarm! ŁĄCZYMY SIŁY! :)
- Przygotowujemy formę do wypieku babeczek, papilotki, a piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C (bez termoobiegu).
- Mieszankę do wypieku domowego ciasta marchewkowego łączymy z jajami, olejem, wodą.
- Nakładamy do papilotek połowę masy.
- Do każdej papilotki wkładamy kostkę czekolady i łyżeczkę masła orzechowego. Przykrywamy resztą ciasta.
- Babeczki wstawiamy do piekarnika na 20 minut, następnie studzimy.
- Gotowe babeczki oprószamy cukrem pudrem i dekorujemy ulubionymi pikami.
Gotowi na fajerwerki? Czekolada z masłem orzechowym to prawdopodobnie jedno z najlepszych połączeń na ziemi. Chyba nie chcecie ominąć takiej przyjemności? :)