fbpx

PRZEPIS OD SŁODKI TEMAT

Wiosenne babeczki - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Wiosenne babeczki
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 60

Składniki

  • 125 ml oleju
  • 3 jajka
  • 200 ml kefiru
  • szklanka cukru
  • 2 szklanki mąki tortowej
  • płaska łyżeczka sody oczyszczonej Delecta
  • skórka otarta z cytryny i sok
  • pianki
  • 5 truskawek
  • 150 g mascarpone
  • 100 g śmietanki
  • 1-2 łyżeczki cukru pudru
  • posypki Dekorada Delecta

Przygotowanie

KROK 1: Olej, jajka, kefir, cukier oraz sok i skórkę z cytryny połączyć. 
 
KROK 2: Do mąki dodaj sodę oczyszczoną i wsyp do mokrych składników. Wymieszaj.
 
KROK 3: Truskawki pokrój w kostkę i połączyć z ciastem. 
 
KROK 4: Wypełnij ciastem papilotki do 3/4 wysokości i piecz ok. 20 - 25 minut w 170 stopniach bez termoobiegu. 
 
KROK 5: Z mascarpone, śmietanki i cukru pudru przygotować krem. Wszystkie składniki ubij na sztywno i za pomocą rękawa cukierniczego wyłóż na wystudzone babeczki. 
 
KROK 6: Muffinki udekoruj piankami i posypkami tworząc słodkie stokrotki. 

Wiosenne babeczki

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+