Babeczki z konfiturą różaną
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
12
czas przygotowania:
40 min.
Składniki
Składniki:- 1 opakowanie Babeczek nadzianych płatkami czekolady Delecta
- 2 jaja
- 100 ml oleju
- 100 ml mleka
- 120 g konfitury różanej
Przygotowanie
Konfitura różana wykonana samodzielnie smakuje dużo lepiej. W połączeniu z babeczkami nadzianymi płatkami czekolady to prawdziwe niebo w gębie!
- Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C (bez termoobiegu).
- Miksujemy jaja, mleko, olej i mieszankę do domowego wypieku babeczek do uzyskania gładkiej konsystencji.
- Odsypujemy z torebki łyżeczkę płatków czekolady. Resztę dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy łyżką.
- Rozkładamy połowę ciasta do 12 foremek.
- Na ciasto nakładamy po łyżeczce konfitury różanej.
- Na konfiturę nakładamy drugą część ciasta. Posypujemy płatkami czekolady.
- Pieczemy babeczki około 18 minut.
- Do gotowych babeczek wbijamy wybrane piki.
Czekolada + konfitura różana. Mmm… cóż za połączenie. Ślinka cieknie, więc nie ma na co czekać, tylko próbować!