Babeczki z konfiturą różaną - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 40 min.

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Konfitura różana wykonana samodzielnie smakuje dużo lepiej. W połączeniu z babeczkami nadzianymi płatkami czekolady to prawdziwe niebo w gębie!

  1. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C (bez termoobiegu).
  2. Miksujemy jaja, mleko, olej i mieszankę do domowego wypieku babeczek do uzyskania gładkiej konsystencji.
  3. Odsypujemy z torebki łyżeczkę płatków czekolady. Resztę dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy łyżką.
  4. Rozkładamy połowę ciasta do 12 foremek.
  5. Na ciasto nakładamy po łyżeczce konfitury różanej.
  6. Na konfiturę nakładamy drugą część ciasta. Posypujemy płatkami czekolady.
  7. Pieczemy babeczki około 18 minut.
  8. Do gotowych babeczek wbijamy wybrane piki.

Czekolada + konfitura różana. Mmm… cóż za połączenie. Ślinka cieknie, więc nie ma na co czekać, tylko próbować!

Babeczki z konfiturą różaną - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy