fbpx
Babeczki orzechowe - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Babeczki orzechowe
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 11
czas przygotowania: 15

Składniki

Ciasto:Polewa:
  • 70 g gorzkiej czekolady
  • 70 g śmietanki 30%
  • 1 płaska łyżeczka miodu

Przygotowanie

Orzechowe babeczki według receptury @deliciousplace.pl

  1. Miękkie masło miksuj z cukrem oraz cukrem wanilinowym do uzyskania puszystej masy.
  2. Wbijaj po 1 jajku cały czas miksując. Następnie dodaj przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mielonymi orzechami.
  3. Wymieszaj ciasto łyżką do połączenia składników.
  4. Formę do pieczenia babeczek wyłóż papilotkami. Nakładaj do nich ciasto do 2/3 ich wysokości.
  5. Piecz na środkowym poziomie piekarnika, grzanie góra-dół przez 20 minut.
  6. Aby przygotować polewę zagrzej mocno śmietankę. Zestaw z palnika i wsyp czekoladę oraz dodaj miód.
  7. Po minucie mieszaj do uzyskania gładkiej polewy.
  8. Wystudzone babeczki polej polewą i udekoruj orzechami.

Babeczki orzechowe są pyszne, chrupiące orzechami i pachnące wanilią.

przepis powstał przy współpracy z @deliciousplace.pl

Babeczki orzechowe

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

Komentarze

lucyna

06-07-2023

Ocena:

Pyszne i naprawdę proste do upieczenia, polecam

Zdzisek

10-03-2024

Ocena:

Nie podana jest temperatura pieczenia

Katarzyna Kostrubiec

11-03-2024

Ocena:

Proszę piec w temperaturze 180 stopni C :)

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+