Babeczki oreo - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 50 min.

Składniki

Babeczki:

Krem:

  • 250 g serka mascarpone
  • 100 g masła, miękkiego
  • 200 g cukru pudru
  • 10-12 ciastek typu czekoladowe markizy, drobno pokruszonych

Dekoracja:

  • 12 ciastek czekoladowych do dekoracji

Przygotowanie

KROK 1: Przygotuj ciasto według instrukcji na opakowaniu Babeczek Czekoladowych Delecta. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Wymieszaj jajka, mleko i olej, a następnie dodaj mieszankę z opakowania. Rozłóż ciasto do 12 papilotek i piecz przez 17-18 minut. Pozostaw do ostygnięcia.

KROK 2: W międzyczasie przygotuj krem. W misce ubij masło na puszystą masę. Dodaj serek mascarpone i cukier puder, a następnie ubijaj, aż krem będzie gładki i jednolity. Dodaj pokruszone ciasteczka  i delikatnie wymieszaj.

KROK 3: Przełóż krem do woreczka cukierniczego z dużą końcówką gwiazdkową. Nałóż krem na ostudzone babeczki, tworząc efektowny wir.

KROK 4: Na każdą babeczkę połóż jedno całe ciasteczko jako dekorację. Babeczki są gotowe do podania.

KROK 5: Ciesz się pysznymi babeczkami Oreo, które z pewnością zachwycą każdego miłośnika tych popularnych ciasteczek!

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy