fbpx
Podwójnie czekoladowe babeczki z nuta pomarańczy - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Podwójnie czekoladowe babeczki z nuta pomarańczy
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 15

Składniki

Ciasto:

Przygotowanie

Uczta dla smakoszy. Czekoladowe babeczki z nutą pomarańczy. Sprawdźcie inspirację według receptury @inmykitchen_pl

  1. W misce wymieszaj wszystkie suche składniki. W rondelku rozpuść masło i odstaw do przestygnięcia.
  2. Następnie dodaj do niego jajka, mleko, jogurt naturalny, ekstrakt z wanilii i wymieszaj.
  3. Połącz suche składniki z mokrymi. Dokładnie wymieszaj.
  4. Na koniec dodaj czekoladę deserową (jeśli jest w tabliczce, posiekaj ją na mniejsze kawałki).
  5. Masę przełóż do foremki na muffinki wyłożonej papilotkami. Na środek każdego wgłębienia z masą wciśnij kostkę białej czekolady.
  6. Piecz w 200 stopni C przez 15 - 19 minut. Babeczki są obłędnie pyszne, kto pierwszy ten lepszy :)

przepis powstał przy współpracy z @inmykitchen_pl

Podwójnie czekoladowe babeczki z nuta pomarańczy

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+