45min 12 porcji Łatwy
Babeczki marchewkowe z kremowym serkiem

Babeczki marchewkowe z kremowym serkiem

Składniki

Ciasto:

Krem:

  • 2 opakowania serka naturalnego
  • 4 łyżki cukru pudru

Dekoracja:

Jak przygotować babeczki z kremowym serkiem?

Czy do kremowego deseru można przemycić trochę… witamin? Sprytne panie domu pokochają naszą propozycję!

  1. Przygotowujemy formę do muffinek i papilotki. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180°C (bez termoobiegu).
  2. Do mieszanki do wypieku babeczek dodajemy jaja, olej, wodę, a następnie wszystko mieszamy łyżką do uzyskania gładkiej masy.
  3. Masę przekładamy do 12 papilotek i wstawiamy do piekarnika na 20—25 minut. Gotowe babeczki wyciągamy i odstawiamy do wystudzenia.
  4. W misce łączymy serek naturalny z cukrem pudrem, a następnie tak przygotowany krem wykładamy na babeczki.
  5. Całość dekorujemy sezamem i jadalnymi, cukrowymi marchewkami. Babeczki zwieńczamy pikiem.

No… teraz można nawet powiedzieć, że to deser z witaminami 😉

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...