fbpx
Babeczki marchewkowe z czekoladowym swirlem - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Babeczki marchewkowe z czekoladowym swirlem
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 40

Składniki

Składniki:
  • 1 opakowanie ciasta marchewkowego Delecta
  • 3 jaja
  • 150 ml oleju
  • 10 ml wody
  • 1 opakowanie gorzkiej czekolady
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 2 łyżki wody

Przygotowanie

Nie ma chyba takiego deseru, do którego nie można dodać czekolady. Dlatego nie powinno dziwić, że duet „marchewka + czekolada” to para idealna.

  1. Przygotowujemy formę do wypieku babeczek, papilotki, a piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C (bez termoobiegu).
  2. Mieszankę do wypieku domowego ciasta marchewkowego łączymy z jajami, olejem, wodą.
  3. Ciasto przekładamy do 12 foremek.
  4. Topimy w rondlu czekoladę z olejem kokosowym i wodą.
  5. Gotową masę kładziemy łyżeczką na ciasto, a za pomocą wykałaczki robimy na nich dowolne „esy floresy”.
  6. Babeczki wstawiamy do piekarnika na 20 minut.
  7. Do wystudzonych babeczek wbijamy ulubione piki.

Jesienne smaki można doprawić gorącą herbatą, która dopełni to marchewkowo-czekoladowe połączenie. Smacznego!

Babeczki marchewkowe z czekoladowym swirlem

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+