40min 12 porcji Łatwy
Babeczki marchewkowe z czekoladowym swirlem

Babeczki marchewkowe z czekoladowym swirlem

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta marchewkowego Delecta
  • 3 jaja
  • 150 ml oleju
  • 10 ml wody
  • 1 opakowanie gorzkiej czekolady
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 2 łyżki wody

Jak przygotować przygotować babeczki marchewkowe z czekoladowym swirlem?

Nie ma chyba takiego deseru, do którego nie można dodać czekolady. Dlatego nie powinno dziwić, że duet „marchewka + czekolada” to para idealna.

  1. Przygotowujemy formę do wypieku babeczek, papilotki, a piekarnik nagrzewamy do temperatury 180°C (bez termoobiegu).
  2. Mieszankę do wypieku domowego ciasta marchewkowego łączymy z jajami, olejem, wodą.
  3. Ciasto przekładamy do 12 foremek.
  4. Topimy w rondlu czekoladę z olejem kokosowym i wodą.
  5. Gotową masę kładziemy łyżeczką na ciasto, a za pomocą wykałaczki robimy na nich dowolne „esy floresy”.
  6. Babeczki wstawiamy do piekarnika na 20 minut.
  7. Do wystudzonych babeczek wbijamy ulubione piki.

Jesienne smaki można doprawić gorącą herbatą, która dopełni to marchewkowo-czekoladowe połączenie. Smacznego!

Średnia ocena: 5
Ilość ocen: 75
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: