Babeczki marchewkowe z czekoladowym swirlem
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
12
czas przygotowania:
40 min.
Składniki
Składniki:- 1 opakowanie ciasta marchewkowego Delecta
- 3 jaja
- 150 ml oleju
- 10 ml wody
- 1 opakowanie gorzkiej czekolady
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 2 łyżki wody
Przygotowanie
Nie ma chyba takiego deseru, do którego nie można dodać czekolady. Dlatego nie powinno dziwić, że duet „marchewka + czekolada” to para idealna.
- Przygotowujemy formę do wypieku babeczek, papilotki, a piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C (bez termoobiegu).
- Mieszankę do wypieku domowego ciasta marchewkowego łączymy z jajami, olejem, wodą.
- Ciasto przekładamy do 12 foremek.
- Topimy w rondlu czekoladę z olejem kokosowym i wodą.
- Gotową masę kładziemy łyżeczką na ciasto, a za pomocą wykałaczki robimy na nich dowolne „esy floresy”.
- Babeczki wstawiamy do piekarnika na 20 minut.
- Do wystudzonych babeczek wbijamy ulubione piki.
Jesienne smaki można doprawić gorącą herbatą, która dopełni to marchewkowo-czekoladowe połączenie. Smacznego!