Babeczki marchewkowe z czekoladowym swirlem - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 40 min.

Składniki

Składniki:
  • 1 opakowanie ciasta marchewkowego Delecta
  • 3 jaja
  • 150 ml oleju
  • 10 ml wody
  • 1 opakowanie gorzkiej czekolady
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 2 łyżki wody

Przygotowanie

Nie ma chyba takiego deseru, do którego nie można dodać czekolady. Dlatego nie powinno dziwić, że duet „marchewka + czekolada” to para idealna.

  1. Przygotowujemy formę do wypieku babeczek, papilotki, a piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C (bez termoobiegu).
  2. Mieszankę do wypieku domowego ciasta marchewkowego łączymy z jajami, olejem, wodą.
  3. Ciasto przekładamy do 12 foremek.
  4. Topimy w rondlu czekoladę z olejem kokosowym i wodą.
  5. Gotową masę kładziemy łyżeczką na ciasto, a za pomocą wykałaczki robimy na nich dowolne „esy floresy”.
  6. Babeczki wstawiamy do piekarnika na 20 minut.
  7. Do wystudzonych babeczek wbijamy ulubione piki.

Jesienne smaki można doprawić gorącą herbatą, która dopełni to marchewkowo-czekoladowe połączenie. Smacznego!

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy