Babeczki marchewkowe w lukrze królewskim z bakaliami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 40 min.

Składniki

Ciasto:Lukier:
  • 1 białko jaja
  • 150 g cukru
Dekoracja:

Przygotowanie

Słodkości nigdy za wiele. Jeśli ktoś stwierdzi, że marchewki są dla niego zbyt wytrawne, możemy zaszaleć i pokryć je słodkim lukrem!

  1. Przygotowujemy formę do muffinek i papilotki. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C (bez termoobiegu).
  2. Do mieszanki do wypieku ciasta marchewkowego dodajemy jaja, olej, wodę, a następnie wszystko mieszamy łyżką do uzyskania gładkiej masy.
  3. Masę przekładamy do 12 papilotek i wstawiamy do piekarnika na 20—25 minut. Gotowe babeczki wyciągamy i odstawiamy do wystudzenia.
  4. Bakalie siekamy na drobniejsze kawałki.
  5. Białko z przesianym cukrem pudrem miksujemy na wolnych obrotach. Po około 10 minutach ucierania powinniśmy otrzymać lukier królewski.
  6. Wystudzone babeczki oblewamy lukrem i obsypujemy posiekanym bakaliami.

Taki deser sprawi, że poczujecie się jak na dworze królewskim! I to bez wychodzenia z domu :)

Babeczki marchewkowe w lukrze królewskim z bakaliami - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy