Babeczki marchewkowe mocno orzechowe - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 40 min.

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Czy są tutaj jacyś fani orzechów? Dziś będzie coś dla Was. To naprawdę mocno orzechowy przepis!

  1. Siekamy bakalie.
  2. Przygotowujemy formę do wypieku babeczek, papilotki, a piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C (bez termoobiegu).
  3. Mieszankę do domowego wypieku ciasta marchewkowego łączymy z jajami, olejem, wodą. Dodajemy do masy większą część posiekanych orzechów i łączymy.
  4. Ciasto przekładamy do 12 foremek. Na górę posypujemy resztę bakalii. Dodatkowo oprószamy babeczki cukrem.
  5. Wstawiamy do piekarnika na 20 minut. Studzimy gotowe babeczki.
  6. Dekorujemy babeczki ulubionymi pikami.

Podanie orzechów w tak słodkiej formie skusi każdego! Na szczęście można jeść śmiało - orzechy mają wiele pro-zdrowotnych właściwości :)

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy