Babeczki jednorożce - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Babeczki:

Krem:

  • 250 g masła
  • 500 g cukru pudru
  • 2-3 łyżki mleka
  • barwniki spożywcze: różowy, niebieski, fioletowy

Przygotowanie

KROK 1: Przygotowanie babeczek
Nagrzej piekarnik do 180 stopni C. Do miski wbij jaja, dodaj mleko i olej, a następnie wsyp zawartość opakowania z mieszanką babeczek czekoladowych. Wymieszaj łyżką do uzyskania gładkiej konsystencji. Rozłóż ciasto do foremek na babeczki i piecz przez 17-18 minut. Po upieczeniu, odstaw do ostygnięcia.

KROK 2: Przygotowanie kremu
Ubij masło na puszystą masę. Dodaj stopniowo cukier puder i 2-3 łyżki mleka, ubijaj do uzyskania gładkiego kremu.

KROK 3: Barwienie kremu
Podziel krem na trzy części. Do jednej dodaj różowy barwnik, do drugiej niebieski, a do trzeciej fioletowy. Delikatnie wymieszaj, aby uzyskać jednolite kolory.

KROK 4: Tworzenie efektu ombre
Na kawałku folii spożywczej rozłóż trzy pasy kremu wzdłuż: różowy, niebieski i fioletowy. Zwiń folię, tworząc kształt tuby, i umieść w rękawie cukierniczym z końcówką w kształcie gwiazdki.

KROK 5: Dekorowanie babeczek
Wyciśnij krem na ostudzone babeczki, tworząc efekt ombre. Możesz dodać jadalne ozdoby w kształcie jednorożców lub posypkę.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy