Cupcakes z różowym kremem

1 h 12 porcjiŁatwy

Składniki

Ciasto:

Krem:

Pobierz piki

Jak przygotować cupcakes z różowym kremem?

Piekarnik nagrzewam do temperatury 180 stopni i przygotowuję formę na muffinki wyłożoną papilotkami.

Przygotowuję dwie miski – w jednej umieszczam wszystkie suche składniki i mieszam, a do drugiej wlewam mokre składniki: mleko, olej i jajka, które także ze sobą łączę. Następnie mokre składniki dodaję do suchych i mieszam łyżką do połączenia. Gotowe ciasto przekładam do foremek i wstawiam do piekarnika na około 30-40 minut.

Truskawki blenduję na mus. Żelatynę rozpuszczam w 2 łyżkach wody, dodaję ją do truskawek i ponownie całość blenduję.

Serek mascarpone i śmietanę umieszczam w dzieży miksera i ubijam na sztywno z dodatkiem cukru. Do masy śmietanowej na końcu dodaję zblendowane truskawki i miksuję na wolnych obrotach do połączenia składników.

Krem przekładam do rękawa cukierniczego i dekoruję muffinki, a wierzch każdej dekoruję jeżyną i różowymi kuleczkami.