fbpx
Cupcakes z różowym kremem - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Cupcakes z różowym kremem
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 2
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 1 h

Składniki

Ciasto

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3/4 szklanki mleka
  • 1/4 szklanki oleju
  • 1 jajko
  • 1 opakowanie cukru z wanilią Delecta

Krem

  • 150 g schłodzonego serka mascarpone
  • 200 g schłodzonej śmietany kremówki
  • 3 łyżki cukru
  • 200 g truskawek
  • 2 łyżeczki żelatyny Delecta

Dekoracja

Przygotowanie

ciasto:

KROK 1 - Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180ºC . Formę na muffinki wykładamy papilotkami.

KROK 2 - Przygotowujemy dwie miski. W jednej umieszczamy wszystkie suche składniki i mieszamy.

KROK 3  - Do drugiej wlewamy mokre składniki: mleko, olej i jajka, które także ze sobą łączymy.

KROK 4  - Gotowe ciasto przekładamy do foremek i wstawiamy do piekarnika na około 30-40 minut.

krem:

KROK 5 - Truskawki blendujemy na mus.

KROK 6 - Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach wody, dodajemy ją do truskawek i ponownie całość blendujemy.

KROK 7 - Serek mascarpone i śmietanę umieszczamy w dzieży miksera i ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru.

KROK 8 - Do masy śmietanowej na końcu dodajemy zblendowane truskawki i miksujemy na wolnych obrotach do połączenia składników.

KROK 9 - Krem przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy muffinki. Wierzch każdej wykładamy jeżyną i dowolną posypką Decorada.

Cupcakes z różowym kremem

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+