Babeczki Elmo - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Babeczki Elmo
Udostępnij:
Trudność: 1 / 3
ilość porcji: 9
czas przygotowania: 90 min.

Składniki

Ciasto:Krem:Dekoracja:

Przygotowanie

Lubicie "Ulicę Sezamkową"? Dzieciaki wprost uwielbiają! Takie babeczki z pewnością przypadną im do gustu.

  1. Blachę do pieczenia babeczek wykładamy papilotkami, piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C (bez termoobiegu).
  2. Mąkę, mleko, jaja, cukier, proszek do pieczenia i aromat mieszamy na gładką masę.
  3. Ciasto przekładamy do muffinkowych foremek do 3/4 wysokości.
  4. Pieczemy przez 25 minut, po czym studzimy na kratce.
  5. Budyń przygotowujemy według instrukcji podanej na opakowaniu. Po ostudzeniu miksujemy z masłem.
  6. Babeczki smarujemy kremem zabarwionym czerwonym barwnikiem spożywczym.
  7. Oczy Elmo robimy z lukru i suszonych jagód, nos z moreli, a do zrobienia „futerka“ używamy wiórków kokosowych zabarwionych czerwonym barwnikiem spożywczym.
  8. Ozdabiamy pikiem.

Dzieci będą zachwycone na widok takich smakołyków.

Babeczki Elmo

Ocena:
1 2 3 4 5

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz

+