Babeczki Elmo - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 9
Czas przygotowania: 90 min.

Składniki

Ciasto:Krem:Dekoracja:

Przygotowanie

Lubicie "Ulicę Sezamkową"? Dzieciaki wprost uwielbiają! Takie babeczki z pewnością przypadną im do gustu.

  1. Blachę do pieczenia babeczek wykładamy papilotkami, piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C (bez termoobiegu).
  2. Mąkę, mleko, jaja, cukier, proszek do pieczenia i aromat mieszamy na gładką masę.
  3. Ciasto przekładamy do muffinkowych foremek do 3/4 wysokości.
  4. Pieczemy przez 25 minut, po czym studzimy na kratce.
  5. Budyń przygotowujemy według instrukcji podanej na opakowaniu. Po ostudzeniu miksujemy z masłem.
  6. Babeczki smarujemy kremem zabarwionym czerwonym barwnikiem spożywczym.
  7. Oczy Elmo robimy z lukru i suszonych jagód, nos z moreli, a do zrobienia „futerka“ używamy wiórków kokosowych zabarwionych czerwonym barwnikiem spożywczym.
  8. Ozdabiamy pikiem.

Dzieci będą zachwycone na widok takich smakołyków.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy