PRZEPIS OD COSSIEGOTUJE
Babeczki czekoladowe z kremem i kajmakiem
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
12
czas przygotowania:
60 min.
Składniki
Ciasto:
- babeczki czekoladowe Delecta
- 2 jajka
- 100 ml oleju
- 100 ml mleka
Masa śmietanowa:
- 200 g mascarpone
- 250 ml śmietanki 30%
- 2 łyżki cukru
- mix do śmietany Delecta
- suszona żurawina Bakalland
- masa kajmakowa Delecta
- jajka czekoladowe
Przygotowanie
KROK 1: Do miski wsyp mieszankę na babeczki. Dodaj jajka, olej oraz mleko. Miksuj do połączenia. Formę na babeczki wyłóż papilotkami 24 cm, wylewamy masę. Piecz w 180 stopniach (góra--dół) przez 18 minut.
KROK 2: Babeczki ostudź. Środek wydrąż tylką.
KROK 3: Do miski przełóż mascarpone, śmietankę, cukier oraz mix do śmietan. Ubij.
KROK 4: Środek nadziej kajmakiem. Masę śmietanową przełóż do rękawa cukierniczego. Udekoruj wierzch babeczek. Posyp je żurawiną oraz jajkami czekoladowymi.