Babeczki czekoladowe z kremem - duszki na Halloween - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 45 min.

Składniki

Babeczki czekoladowe:

Pianka bezowa

Dekoracja:

  • czekoladowe draże na oczy

Przygotowanie

Krok 1: Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C i przygotuj foremki do muffinek, wykładając je papilotkami.

Krok 2: Wymieszaj zawartość opakowania z mlekiem i olejem oraz jajkami. 

Krok 3: Wypełnij każdą papilotkę ciastem na około 2/3 objętości. Piecz babeczki w rozgrzanym piekarniku przez około 17-18 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do środka wyjdzie sucha. Po upieczeniu pozostaw babeczki do ostygnięcia.

Krok 4: Przygotuj krem, ubijając masło, cukier puder i ekstrakt waniliowy na puszystą masę. Jeśli krem jest zbyt gęsty, dodaj kilka kropel mleka, aby osiągnąć odpowiednią konsystencję. Następnie napełnij torebkę cukierniczą z cienkim końcem lub mały woreczek strunowy kremem.

Krok 5: Użyj kremu, aby stworzyć kształt duszka na wierzchu każdej babeczki, dodając czekoladowe draże jako oczy. Pozwól kremowi stężeć. 

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy