fbpx
3 bit krakersach - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
3 bit krakersach
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 16
czas przygotowania: 60

Składniki

  • 1 opakowanie krakersów solonych
  • 1 puszka masy kajmakowej Delecta
  • 500 ml śmietany kremówki 36%
  • 2 łyżki cukru pudru

Krem budyniowy:

Polewa:

  • 200 g ciemnej czekolady
  • 3 łyżki mleka
  • 50 g masła

Przygotowanie

KROK 1: Na dno prostokątnej formy wyłóż warstwę krakersów solonych.

KROK 2: Rozsmaruj równomiernie puszkę masy kajmakowej na warstwie krakersów.

KROK 3: Przygotuj krem budyniowy. W rondlu podgrzej mleko. W misce wymieszaj żółtka, cukier, cukier waniliowy i mąkę. Dodaj trochę ciepłego mleka do masy jajecznej, mieszając do uzyskania gładkości, a następnie wlej całość z powrotem do rondla. Gotuj na średnim ogniu, mieszając, aż krem zgęstnieje. Odstaw do ostygnięcia, mieszając od czasu do czasu.

KROK 4: Ubij śmietanę kremówkę z cukrem pudrem na sztywno. Delikatnie połącz ubitą śmietanę z ostudzonym kremem budyniowym. Rozsmaruj połowę masy na warstwie masy kajmakowej. Następnie wyłóż jeszcze jedną warstwę krakersów i drugą połowę kremu budyniowego.

KROK 5: Przygotuj polewę czekoladową. W rondelku podgrzej mleko z masłem, a następnie dodaj czekoladę, mieszając, aż powstanie gładka polewa. Rozprowadź polewę na wierzchu ciasta. Wstaw ciasto do lodówki na co najmniej 3-4 godziny, najlepiej na całą noc, aby dobrze stężało.

3 bit krakersach

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+