fbpx
Marchewkowe muffinki z figami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Marchewkowe muffinki z figami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 90

Składniki

Ciasto:Dekoracja:

Przygotowanie

Znacie ten schemat? Niewinna dyskusja, argumenty, jedno niebezpieczne zdanie i kłótnia gotowa. Na zgodę w takiej sytuacji warto mieć słodką niespodziankę.

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C (bez termoobiegu).
  2. Mieszankę do wypieku ciasta marchewkowego przygtowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, łącząc z jajami, wodą i olejem.
  3. Do masy dodajemy bakalie i skórkę cytrynową.
  4. Mokre składniki przelewamy do suchych, mieszamy łyżką do momentu, gdy nie będzie widać suchej mąki.
  5. Przygotowujemy formę do muffinek, wykładając papilotkami.
  6. Ciasto wykładamy do papilotek, a wierzch posypujemy pestkami dyni.
  7. Całość wstawiamy do piekarnika na około 20 minut, pieczemy do suchego patyczka.

 

Marchewkowe muffinki z figami - Delektujemy.pl

Marchewkowe muffinki z figami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+