Marchewkowe muffinki z figami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 90 min.

Składniki

Ciasto:Dekoracja:

Przygotowanie

Znacie ten schemat? Niewinna dyskusja, argumenty, jedno niebezpieczne zdanie i kłótnia gotowa. Na zgodę w takiej sytuacji warto mieć słodką niespodziankę.

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C (bez termoobiegu).
  2. Mieszankę do wypieku ciasta marchewkowego przygtowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, łącząc z jajami, wodą i olejem.
  3. Do masy dodajemy bakalie i skórkę cytrynową.
  4. Mokre składniki przelewamy do suchych, mieszamy łyżką do momentu, gdy nie będzie widać suchej mąki.
  5. Przygotowujemy formę do muffinek, wykładając papilotkami.
  6. Ciasto wykładamy do papilotek, a wierzch posypujemy pestkami dyni.
  7. Całość wstawiamy do piekarnika na około 20 minut, pieczemy do suchego patyczka.

 

Marchewkowe muffinki z figami - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy