PRZEPIS OD SŁODKI TEMAT

Ciasto kruche z truskawkami i budyniem - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 10
Czas przygotowania: 40 min.

Składniki

Ciasto kruche:

Dodatkowo:

Przygotowanie

KROK 1: Z podanych składników kruche zagnieć ciasto. Podziel na 2 części, zawiń w folię i wstaw do lodówki na ok. godzinę.

KROK 2: Jedną cześć ciasta zetrzyj na spod formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika na ok. 10 minut.

KROK 3: 450 ml mleka zagotuj z cukrem. Budyń rozpuść w pozostałym mleku i wlej do gotującego się budyniu. Chwilę gotuj i wylej na podpieczony spód.

KROK 4: Truskawki oprósz skrobią i wyłóż na budyń. Zetrzyj resztę ciasta i wstaw formę ponownie do piekarnika na 30 minut. Wystudzone ciasto oprósz cukrem pudrem.

Ciasto kruche z truskawkami i budyniem - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy