fbpx
Babka cytrynowa - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Babka cytrynowa
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 55

Składniki

Ciasto:

Dekoracja:

Przygotowanie

KROK 1 - Formę na babkę z kominem wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką.

KROK 2 - Piekarnik nagrzej do 180*C.

KROK 3 - Do głębokiej miski wbij jajka, dodaj miękką margarynę i jogurt, wsyp zawartość torebki i miksuj na najwyższych obrotach przez 3-4 min.

KROK 4 - Dodaj sok i skórkę otartą z cytryny i jeszcze chwilę miksuj. Gotową masę przełóż do przygotowanej formy.

KROK 5 - Wstaw do piekarnika i piecz przez 35-40 min do suchego patyczka.

KROK 6 - Przygotuj lukier: do średniej miski wsyp zawartość torebki z lukrem, dodaj 15 ml gorącej wody i dokładnie wymieszaj.

KROK 7 - Babkę polej lukrem i posyp mixem dekoracji Wiosenne Radość.

Babka cytrynowa

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+