fbpx
Rolada biszkoptowa z konfiturą - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Rolada biszkoptowa z konfiturą
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 5
czas przygotowania: 60

Składniki

Ciasto:Nadzienie:
  • ulubiona konfitura
Dekoracja:

Przygotowanie

Klasyczny biszkopt z Delectą robi się sam. Do przygotowania efektownej rolady przyda się tylko ulubiona konfitura i chęci!

  1. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.
  2. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180ºC (bez termoobiegu).
  3. Do głębokiej miski wbijamy jaja, dodajemy wodę, wsypujemy zawartość torebki z mieszanką do wypieku ciasta domowego i miksujemy na najwyższych obrotach przez 4‒5 minuty.
  4. Gotową masę przekładamy na blaszkę.
  5. Pieczemy w nagrzanym piekarniku  przez około 20 minut, aż wierzch ciasta będzie złoty.
  6. Po wyjęciu z piekarnika gorący biszkopt zwijamy w rulon razem z papierem.
  7. Gdy ostygnie, rozwijamy i smarujemy konfiturą.
  8. Zwijamy ciasno i odstawiamy.
  9. Wierzch rolady smarujemy cienką warstwą bitej śmietany, posypujemy posiekanymi orzechami i dekorujemy pikiem.

Szybka rolada zachwyci gości - a nadzienie możemy wybrać według swojego uznania. Będzie pysznie!

Rolada biszkoptowa z konfiturą

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+