Kroki
KROK 1
Przygotowujemy biszkopt i masę według przepisu opisanego w przepisie. Biszkopt przecinamy na trzy części, korzystając ze sposobu z nitką i zapałkami. Owoce (maliny, porzeczki, jeżyny) myjemy i ostawiamy do wysuszenia.
KROK 2
Pierwszy blat układamy na paterze i nakładamy 3-4 łyżki kremu. Rozprowadzamy go po powierzchni blatu, zostawiając około 1-2 cm od brzegu. Całość przykrywamy drugim blatem. Nakładamy kolejną warstwę masy i ponownie przykrywamy ostatnim blatem.
KROK 3
Opakowanie z polewą czekoladową umieszczamy w miseczce, zalewamy gorącą wodą i czekamy, aż się rozpuści. Następnie ostawiamy na kilka chwil do wystudzenia (polewa ma być płynna, ale nie ciepła), odcinamy rożek i wylewamy ją na środek blatu. Dużym, szerokim nożem lub nożem do kremu ostrożnie rozprowadzamy polewę po powierzchni tortu.
KROK 4
Zanim polewa zastygnie układamy na wierzchu tortu owoce. Całość wstawiamy do lodówki, a przed podaniem prószymy cukrem pudrem.