fbpx
Cofnij
Autor: delektujemy

Przecinamy biszkopt [Krok po kroku]

15.06.2023
Przecinamy biszkopt [Krok po kroku]

Kroki

KROK 1

Przygotowujemy składniki: biszkopt, 10 wykałaczek oraz nitkę. Wykałaczkami zaznaczamy dwie wysokości, na których będziemy przecinać biszkopt.

KROK 2

Ostrym nożem wykonujemy małe nacięcie w poprzek pierwszej warstwy.

KROK 3

Z nitki robimy wokół biszkoptu obręcz i w miejscu nacięcia nożem zaczynamy przecinać biszkopt na pierwszym poziomie.

KROK 4

Zabieg powtarzamy z drugim poziomem, aby finalnie uzyskać 3 równej wysokości blaty.

Zobacz inne wpisy
Zobacz więcej

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem