1h 30min 12 porcji Łatwy
Szybki tort z owocami lata

Szybki tort z owocami lata

Składniki

Ciasto:

Krem:

Dekoracja:

Jak przygotować szybki tort z owocami lata?

Lato najlepiej uczcić iście letnim deserem, takim który od pierwszego kęsa smakuje jak promyk słońca. Co powiecie na szybki tort z sezonowymi owocami prosto z krzaczka?

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180°C (bez termoobiegu).
  2. Okrągłą formę o średnicy około 24 cm wykładamy papierem do pieczenia.
  3. Mieszankę do wypieku biszkopta mieszamy z jajami i 80 ml wody (nieco większa ilość niż rekomendowana na opakowaniu), aby biszkopt był bardziej wilgotny.
  4. Ciasto przelewamy do formy i pieczemy przez 35 minut.
  5. Upieczony biszkopt odstawiamy do wystudzenia w formie.
  6. Zawartość torebki z kremem miksujemy z 300 ml mleka (mniej niż na opakowaniu) do momentu, aż krem zrobi się prawie sztywny.
  7. Biszkopt przecinamy na 3 części.
  8. Każdy z blatów przekładamy 3 łyżkami kremu i składamy w tort.
  9. Polewę topimy w kąpieli wodnej.
  10. Wierzch tortu polewamy polewą czekoladową i przyozdabiamy ulubionymi owocami.
  11. Owoce prószymy cukrem pudrem i wykańczamy listkami mięty.
  12. Dekorujemy pikiem.

Smak lata na talerzu.

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: