Arbuz z galaretki - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 16
Czas przygotowania: 30 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Przygotuj galaretkę truskawkową zgodnie z instrukcją na opakowaniu, używając 1 szklanki wrzącej wody. Wylej ją do keksówki i pozostaw do całkowitego stężenia w lodówce.

KROK 2: W międzyczasie, przygotuj galaretkę mleczną o smaku śmietanki, mieszając jej zawartość z 0,5 litra mleka. Gdy galaretka truskawkowa będzie już stężała, wylej na nią galaretkę śmietankową w keksówce i ponownie odstaw do lodówki do całkowitego stężenia.

KROK 3: Po stężeniu warstwy śmietankowej, przygotuj galaretkę mleczną o smaku gruszki, mieszając jej zawartość z 0,5 litra mleka. Wylej ją na warstwę śmietankową w keksówce i odstaw do lodówki do całkowitego stężenia.

KROK 4: Po stężeniu wszystkich warstw, wyjmij galaretkę z keksówki i pokrój na trójkąty, aby przypominały kawałki arbuza. Każdy kawałek nabij na wykałaczkę.

KROK 5: Nałóż na każdą trójkąt galaretki kilka czekoladowych kropelek lub groszków, aby imitowały pestki arbuza. Gotowe deserki podawaj schłodzone.

Dobra rada - Delektujemy.pl

Dobra rada

Aby ułatwić wyjęcie galaretki z keksówki bez uszkodzenia warstw, wyłóż formę folią spożywczą przed wylaniem pierwszej warstwy galaretki. Dzięki temu, gdy galaretka będzie już gotowa, wystarczy delikatnie podnieść folię, co pozwoli zachować idealny kształt deseru. Ponadto, pamiętaj, aby każdą warstwę galaretki wylewać powoli i równomiernie, unikając tworzenia pęcherzyków powietrza, co zapewni estetyczny wygląd każdej warstwy.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy