1h 3 porcje Łatwy
Deser z budyniem czekoladowym

Deser z budyniem czekoladowym

Składniki

Dekoracja:

  • świeże owoce, na przykład czereśnie

Jak przygotować deser z budyniem czekoladowym?

Jeśli nie możecie się zdecydować, co wolicie bardziej, budyń czy galaretkę, ten deser jest w sam raz dla Was.

  1. Galaretkę przyrządzamy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  2. Rozlewamy do 3 szklanek, a następnie odstawiamy do schłodzenia.
  3. Podgrzewamy 3/4 mleka, a w 1/4 rozpuszczamy budyń.
  4. Do gotującego się mleka wlewamy rozpuszczony proszek i mieszamy do zgęstnienia.
  5. Do ciepłego budyniu dodajemy masło orzechowe i dokładnie mieszamy rózgą.
  6. Budyń przykrywamy szczelnie folią spożywczą i odstawiamy do ostygnięcia.
  7. Schłodzony budyń nakładamy na galaretkę, dekorujemy owocami i posypką Decorada.
  8. W każdy deser wbijamy pik.

Smacznego!

Średnia: 4,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...