fbpx
Deser z budyniem czekoladowym - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Deser z budyniem czekoladowym
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 3
czas przygotowania: 60

Składniki

Dekoracja:
  • świeże owoce; na przykład czereśnie

Przygotowanie

Jeśli nie możecie się zdecydować, co wolicie bardziej, budyń czy galaretkę, ten deser jest w sam raz dla Was.

  1. Galaretkę przyrządzamy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  2. Rozlewamy do 3 szklanek, a następnie odstawiamy do schłodzenia.
  3. Podgrzewamy 3/4 mleka, a w 1/4 rozpuszczamy budyń.
  4. Do gotującego się mleka wlewamy rozpuszczony proszek i mieszamy do zgęstnienia.
  5. Do ciepłego budyniu dodajemy masło orzechowe i dokładnie mieszamy rózgą.
  6. Budyń przykrywamy szczelnie folią spożywczą i odstawiamy do ostygnięcia.
  7. Schłodzony budyń nakładamy na galaretkę, dekorujemy owocami i posypką Decorada.
  8. W każdy deser wbijamy pik.

Smacznego!

Deser z budyniem czekoladowym

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+