Deser z budyniem czekoladowym

1 h 3 porcjeŁatwy

Pamiętacie królewski deser z granatem, który przygotowałam kilka miesięcy temu? Dziś kolejny pomysł na połączenie budyniu i warstwy galaretki. Tym razem postawiłam na budyń czekoladowy i świeże czereśnie.

Składniki

Składniki:

Jak przygotować Deser z budyniem czekoladowym?

Galaretkę przyrządzam zgodnie z przepisem na opakowaniu, rozlewam do 3 szklanek, a następnie odstawiam do schłodzenia.

Podgrzewam 3/4 mleka, w 1/4 rozpuszczam budyń, a następnie do gotującego się mleka wlewam rozpuszczony proszek i mieszam do zgęstnienia. Do ciepłego budyniu dodaję masło orzechowe i dokładnie mieszam rózgą. Budyń przykrywam szczelnie folią spożywczą i odstawiam do ostygnięcia.

Schłodzony budyń nakładam na galaretkę, dekoruję owocami i posypką Decorada.