Składniki
- 2 galaretki mleczne bananowe Delecta
- 375 ml gorącego mleka
- 400 g jogurtu greckiego
- 250 g pulpy z mango (z puszki lub zmiksowane świeże mango)
Przygotowanie
KROK 1: W rondlu zagotuj mleko. Przelej do miski, dodaj galaretki mleczne bananowe i dokładnie wymieszaj, aż galaretki się rozpuszczą. Odstaw do ostygnięcia (galaretka ma nadal być płynna).
KROK 2: W misce wymieszaj jogurt grecki oraz pulpę z mango. Wlej ostudzoną galaretkę i dokładnie wymieszaj. Dno i boki tortownicy o średnicy 18-20 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wlej masę i wstaw do lodówki do całkowitego stężenia (ok. 6 godzin).
KROK 3: Aby deser przypominał krążek żółtego sera, zrób w nim dziury przy pomocy słomek oraz łyżeczki do wykrawania kulek z owoców.