Szybkie ciasto z truskawkami i galaretką - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Biszkopt

Krem:

Dodatkowo:

Przygotowanie

KROK 1: Do głębokiej miski wbij jaja, dodaj wodę, wsyp zawartość torebki i miksuj na najwyższych obrotach przez 4‒5 min. Gotową masę przełóż do formy i piecz przez 25-30 minut w 180 stopniach. 

KROK 2: W misie miksera ubij śmietankę na sztywną pianę. Dodaj mascarpone, cukier puder i ekstrakt waniliowy. Miksuj do uzyskania gładkiego kremu. Na wystudzony biszkopt nałóż równomiernie krem mascarpone.

KROK 3: Truskawki umyj, osusz i usuń szypułki. Pokrój truskawki na połówki lub plasterki, w zależności od wielkości. Ułóż truskawki na warstwie kremu mascarpone.

KROK 4: Galaretki truskawkowe rozpuść w 1 litrze gorącej wody, mieszając dokładnie. Odstaw do lekkiego stężenia, aż będzie półpłynna.

KROK 5: Gdy galaretka zacznie lekko tężeć, delikatnie wylej ją na warstwę truskawek, rozprowadzając równomiernie. Wstaw ciasto do lodówki na kilka godzin, aż galaretka całkowicie stężeje.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy